Novice

Neuner Bruda je nazaj!

Objavljeno:

Neuner Bruda je nazaj, tokrat z modernim hip hip zvokom! Mladi ljubljanski artist, ki ga je slovenska hip hop scena spoznala pod vzdevkom 9ka, je v svoji karieri nanizal že 47 avtorskih skladb, med katerimi s skoraj 2 milijona YouTube ogledov vsekakor izstopa 'Ostal sem sam (feat Adam Velić)'. Pohvali se lahko tudi s sodelovanjem z znanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Alex Volasko, Zlatko in Benjamin Dolić ter tremi izdanimi albumi – 'Vidu, slišu' (2011), 'Predn zginm in poginm' (2019) in 'Koopf aus Gold' (2019).

»'Predn zginm in poginm' je bil nekakšno slovo od 9ke, od 'mulca', otroka ceste, upornika, ki je svojo družbeno kritičnost zlival na papir in jo uglasbil. Neuner Bruda je prerojen, mednaroden in motiviran odrasel človek, ki ga nič ne spravi iz tira, saj je poln življenja. Samo ime Neuner Bruda je tako le nadaljevanje 9ke, po svoje njegov brat, razlog za nemški jezik pa je moje večletno poslušanje nemškega rapa« še razloži.

POTREBOVAL SEM ODMOR

Po letih aktivnega glasbenega ustvarjanja, je Neuner Bruda začutil, da potrebuje odmor, tekom katerega je želel zastaviti nove cilje, najti novo pot, se preizkusiti tudi v drugačnih vlogah. Tako smo ga lahko med drugim videli tudi v trenutno najbolj vroči slovenski seriji 'Ja, Chef', v kateri se je kot kuhar znašel ob boku velikih slovenskih igralcev.

»Za mano je bilo pestrih 12 let in enostavno sem potreboval odmor. To vseeno ne pomeni, da nisem bil kreativen … bil sem, a na drugačen način. Kot statist sem tako igral v raznih filmih, serijah in oglasih, pripravljal vsebino za moj vlog ter za nameček preko 13 dnevnega posta Preporod, ki ga vodi Marjan Videnšek, testiral tudi svoje telo. Gre za dokaj zahteven podvig, ki ti dokaže, da se vse da, če se hoče. Seveda to ne pomeni, da sem 'spal' na glasbenem področju. Moji zvezki so polni novih rim, verzov, idej – po svoje so ti postali moj dnevnik. Življenje servira nešteto preizkušenj in sam jih premagujem preko glasbe«

Del prerojenega glasbenega stila je tako skladba 'VSE KAR SI ŽELIM', v kateri svojo simpatijo zapeljuje na hudomušen in samozavesten način.

Vedel sem, da je prišel čas, da poslušalcem ponudim nekaj bolj modernega. Dolgo časa sem se držal tistega starega klasičnega rapa, a sčasoma ti ustvarjanje ene in iste glasbe postane dolgočasno. ‘Vse kar si želim’ je tako prvi v nizu novega stila, ki vsebuje melodično in dinamično glasbo, ki gre hitreje v uho. V navalu vseh skladb je ključno, da ustvariš nekaj, kar si ljudje hitro zapomnijo in dodaš pečat, po katerem te prepoznajo. Mislim, da mi je to tokrat uspelo.”

Tudi tokrat je besedilo spisal sam, za glasbo, aranžma in končno produkcijo pa je poskrbel Željko Mladenović.

OD ZANZIBARJA DO MALDIVOV IN HRVAŠKE OBALE!

Medtem ko mnogi izvajalci svoje videospote premišljeno načrtujejo, je ta nastal povsem spontano na Zanzibarju, kamor se je Neuner Bruda s prijatelji odpravil na dopust.

»Obožujem spontanost! S prijateljem sva si med poležavanjem na plaži zavrtela skladbo in opazila, da nanjo poplesava cel kup ljudi plemena Maasai Mara. Nato je do naju pristopila še mlada Iračanka Zee in vsa navdušena vprašala, čigava je predvajana skladba. Na koncu smo nanjo plesali že vsi na plaži in tako je padala ideja 'NAREDIMO VIDEOSPOT'. Glavni problem? Nimamo snemalca (smeh). Na srečo je Zee poznala tamkajšnjega romunskega 'freelancarja' Samuela Filipa, ki je imel vso potrebno opremo. Hitro smo izbrali lokacije, našli celo katamaran, v vlogo simpatije pa postavili našo Zeo

Za končno podobo je poskrbel Luka Debevc, poleg Zanzibarja pa lahko v njem vidimo tudi kadre, posnete na Maldivih, v Dubaju in na Hrvaškem iz česar je vsekakor razvidna še ena strast našega izvajalca – potovanje.

Share & follow.

We are a kick*ss major record label and much more

e-novice Prijava

Naročite se na naše novice

Spletna stran www.menart.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogla nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  Več informacij